The First Week

Krasnoyarsk by night

I’ve been in Krasnoyarsk for a week now, and what a week it’s been! I already know which buses get me into town, and which ones get me home. Olga’s shown me some of the best places to eat around town. I’ve been to a rap concert (how cool am I?), and I’ve tried making my very first pilaf.

Я сейчас уже неделю был в Красноярске, и какая здоровая неделя! Я уже знаю, какими автобусами могу поехать домой, а какими могу ехать в город. Ольга мне показывала некоторые из лучших мест, где мохно поесть в городе. Я пошёл на рэп-концерт (насколько я крутой?), и я попытылся готовить мой первый плов.

Let’s start with places to eat. Olga has taken me to an array of awesome restaurants and cafes in Krasnoyarsk. On Wednesday, I told her the list of things I wanted to do while I was here in Russia, and one of the items was eating borscht. So she took me to the Bar Bulgakov – a restaurant inspired by the work of one of Russia’s favourite authors. I had cherry juice (which was incredible), and borscht (which was even better)! I honestly didn’t expect it to be half as good as it was, and I was bowled over. Olga told me that it was a particularly smoky kind of borscht, and that there are other types that were better. Honestly, if I find borscht that’s better than that then I’m never going home.

Давайте начнём с мест, где можно поесть. Ольга отвезла меня в множество отличных ресторанов и кафе в Красноярске. В среду я рассказал ей список вещей, которые я хотел сделать, пока был здесь, в России, и одним из вещей, была есть борщ. Поэтому она отвела меня в Бар Булгаков – ресторан вдохновленный работой одного из любимых российских авторов. Я заказал вишневый сок (было здорово) и борщ (было еще лучше)! Я, честно говоря, не ожидал, что было бы так вкусный, и я был поражен! Ольга мне сказала, что у этого борща особенно дымный аромат, и что есть другие виды, которые лучше. Вот, если я найду борщ, который ещё лучше, чем этот, я никогда не пойду домой.

But I think my favourite place to eat so far was Chicken Dёner. It’s a fast food place, and they specialise in shawarma, a roast chicken wrap. I think it’s the perfect fast food. It’s just as satisfying as burgers or kebabs, but less greasy. I’m so pleased that I found this early on in my time here, because it means I can spend the next five months eating shawarma every day, and don’t have to waste any more time looking for my favourite dish.

Но думаю, что мой любимый ресторан был Chicken Dёner. Это фаст-фуд, и они специализируются на шаурме, жаренная курица. Мне кажется, что это – идеальный фаст-фуд. Это удовлетворит как и гамбургеры или кебабы, но это менее жирное. Мне кажется здорово, что я нашёл это в начале своего времени здесь, потому что это означает, что я могу проводить следующие пять месяцев, употребляя шаурму каждый день, и мне больше не придется тратить время на поиски моего любимого блюда.

While we’re on the theme of food, let’s talk about my attempt at making a chicken pilaf. Or perhaps we’d better not, it was slightly embarrassing. Chicken pilaf is a dish containing onions, carrots, garlic, spices, rice, vermicelli, and (you guessed it!) chicken. I rather ambitiously decided to try and make one before ever having seen or tasted one, and the result was underwhelming. Well actually, I was pretty pleased with the taste of the pilaf, but I used the wrong rice (sticky rice rather than long-grain rice), and it ended up looking like a bit of a mush. Oh well, you live and learn.

Пока мы обсуждаем питание, давайте поговорим о моей попытке приготовить куриный плов. Или, может быть, нам лучше не говорить об этом, потому что мне немного неловко. Куриный плов – это блюдо, содержащее лук, морковь, чеснок, специи, рис, вермишель и (как вы наверное догадались!) Курицу. Я довольно амбициозно решил попробовать это сделать прежде, чем когда-либо видел или же съел, и результат не был прекрасно. На самом деле, я был очень доволен вкусом плова, но я использовал неправильный рис (обычный рис, а не длиннозёрный рис), и в итоге он выглядел как кашу. Ну что ж, живу и учусь.

As for my work in INTERRA, I’ve organised the first session of English Club, a weekly club for people who want to practise their English and talk about travel and the English-speaking world. It’s going to take place tomorrow evening, so watch this space! I’ve also been tasked with coming up with an idea for an event in a recycling festival which will take place next weekend. Olga and I have got a group of people together, and we’re going to meet and discuss our ideas soon. We think we’ll choose the theme ‘sustainable development’.

Что касается моей работы с ИНТЕРРОЙ, я устраивал первую сессию Английского Клуба, еженедельного клуба для людей, которые хотят попрактиковаться английский язык, и поговорить о путешествиях и англоязычном мире. Это произойдет завтра вечером, так что следите за новостями! Мне также было поручено придумать идею для мероприятия на экологическом фестивале в следующие выходные. Я с Ольгой собрали группу людей, и мы скоро встретимся и обсудим наши идеи. Мы думаем, что выберем тему «устойчивое развитие».


That’s all for now – I’m going to start planning the first English Club. Stay tuned for more!

Пока всё, я планирую первый Английский Клуб. Оставайтесь с нами!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s